ZDBT 2014

ZDBT 2014

Prvo izdanje Zadar Basketball Tournamenta u organizaciji tvrtke S event održano je od 18. do 21. rujna 2014. godine u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Na turniru su nastupile četiri euroligaške momčadi (Fenerbahçe, Galatasaray, Alba i Cedevita) te Darussafaka Dogus i KK Zadar.

U finalu Fenerbahçe je nadigrao zagrebačku Cedevitu 75:67. Kod pobjednika istaknuo se Goudelock s 20 koševa koji je proglašen najboljim igračem turnira


Treće mjesto osvojili su košarkaši berlinske Albe koji su bili bolji od tursku Darussafake Dogus 75-68. Kuriozitet turnira je gotovo identičan rezultat i utakmice za peto mjesto u kojoj je Zadar iznenadio Galatasaraya 75-67.

Uz brojne zadarske ljubitelje košarke u vrhunskoj košarci Euroligaških klubova uživale su i mnoge sportske legende: Gregor Fučka, Barbara Jelić Ružić, Arijan Komazec, Gordan Giriček, Dražen Anzulović, Emilio Kovačić i mnogi drugi.

Na otvaranju turnira u utakmici Zadra i Fenerbahçea trener gostiju Željko Obradović , najtrofejniji europski trener, dočekan je ovacijama zadarske publike. Te su ga ovacije pratile tijekom cijelog turnira

"Hvala ovim divnim ljudima. Svojim sam igračima pokušavao objasniti što je Zadar i koliko voli košarku" , izjavio je tada Obradović i obećao da će se vratiti u hrvatski "grad košarke".


Rezultate i statistiku Zadar Basketball Tournamenta potražite na našoj stranici zdbt.info