Bašić uoči Zvezde: Nikad na gostovanje ne idemo s bijelom zastavom

Autor: KK Zadar

Košarkaši Zadra u 16. kolu ABA lige u ponedjeljak 2. siječnja od 19 sati gostuju u Beogradu kod Crvene Zvezde. Domaća momčad, koja u ABA ligi još ne zna za poraz, u ovu utakmicu ulazi kao veliki favorit.

- Želim maksimalan pristup u Beogradu pa ćemo vidjeti kud će nas to dovesti. Nije sramota izgubiti od jedne takve momčadi, ali moramo pokazati želju da im se suprotstavimo. Nažalost, i dalje imamo dosta problema, sve do posljednjeg treninga nismo znali tko će putovati u Beograd. Uz ozljede Vladovića i Jurice pojavila se i viroza kod nekolicine igrača. Limitirani smo, ali ćemo se boriti. Crvena Zvezda je odlična momčad, treba odati priznanje njihovom treneru koju radi odličan posao u ABA ligi i u Euroligi. Ove sezone su brojni europski velikani padali u Beogradu što dovoljno govori o kvaliteti našeg idućeg protivnika. Ipak, u sportu se nikad ne smije predavati, trebamo pokušati pružiti dostojan otpor - ističe trener Zadra Neven Plantak.

Povratnik nakon ozljede Lovre Bašić u ogledu A-1 lige protiv Alkara odigrao je svoju prvu utakmicu ove sezone i s nestrpljenjem očekuje nove nastupre.

- Bio je dobar osjećaj vratiti se na parket, ali bih bio puno zadovoljniji da smo dobili utakmicu u Sinju. Smatram da je i našem treneru drago što sam se vratio, jer ima velikih problema oko slaganja momčadi i jedan igrač u rotaciji mu dosta znači. Crvena Zvezda? Po meni najbolja momčad ABA lige, uz Cedevitu. Ne idemo nikad na gostovanje s bijelom zastavom, svjesni smo da će biti teško pobijediti u Beogradu, ali moramo dati svoj maksimum pa što bude. Imaju vrhunski roster, znamo da će biti vrlo teško, ali mi trebamo odigrati bez opterećenja i pružiti svoj maksimum - poručuje Bašić.