Cibona prodala Žižića, Petrović podnio ostavku

Autor: tportal/24sata

Blagdansko je vrijeme u Ciboni već godinama tradicionalno turbulentno. Klub je sada odlučio prodati svog najboljeg igrača Antu Žižića turskoj Darussafaki, a zbog toga je Aco Petrović podnio ostavku na sve funkcije u klubu, piše tportal.

Proteklih nekoliko sezona u Ciboni je blagdansko razdoblje bilo rezervirano za štrajk igrača zbog neisplaćenih dugovanja, no sada su blagdani pod Tornjem dobili novu dimenziju dramatike.

Naime, čelništvo kluba je uz javno protivljenje Ace Petrovića - koji je u funkciji izvršnog dopredsjednika te člana Skupštine i predsjednika UO KK Cibona - odlučilo prije Nove godine prodati svog najboljeg igrača, Antu Žižića (19)! Aco je jednostavno nadglasan, te će mladi centar, jedan od najnadarenijih košarkaša svoje generacije u svijetu, karijeru nastaviti u Turskoj. Ne treba ni naglašavati kako je Cibona u ovom poslu financijski prošla izvrsno...

- Ne slažem se s tim potezom, nemam namjeru preuzimati odgovornost za ovo. Ne može nam novac uvijek biti motiv, mora biti i rezultat, rekao je Aco Petrović za 24sata.

Posao oko prodaje Žižića bogatoj turskoj momčadi Darussafaka traje već nekoliko dana, a danas je konačno i potvrđen jer Žižić s momčadi nije otputovao na utakmicu ABA lige s Mornarom iz Bara. Bez obzira na bogatu odštetu Aco Petrović je podnio ostavku na sve funkcije u klubu.

- S obzirom na to da je KK Cibona odlučila prodati Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice protiv Mornara i Partizana te tako ugrozila svoje sportske interese podnosim ostavku na mjesto Izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine te predsjednika UO KK Cibona, objavio je Petrović koji je proteklih godina bio jedini koji se uhvatio u koštac sa svim klupskim problemima i počeo izvlačiti cibose iz milijunskog duga stvaranog gotovo dva desetljeća.

Pred Cibonom su trenutno teški dani, prodaja Ante Žižića uvjetovana je manjkom novca te činjenicom da momčad još uvijek nema glavnog sponzora. No, odlazak Žižića automatski srozava i sve planove cibosa za ovu sezonu, koji ionako nisu bili preambiciozni. Mladi će centar tako još neko vrijeme skupljati iskustvo u Europi, a potom će sigurno u NBA ligu jer su ga na draftu izabrali Boston Celticsi. Cibona? Morat će pod hitno izmisliti nekog novog Žižića...