Emotivno je biti prvi put u dvorani koja nosi Krešino ime

Autor: S event
Photo: Zvonko Kucelin (S event / Basketball.hr)

Euroligaši Brose Bamberg i Himki otvorili su Zadar Basketball Tournament 2017. Nakon produžetka slavio je Himki 77:75.

Trener ruske momčadi Georgios Bartzokas nakon utakmice je iznio svoje dojmove:

- Zahvaljujem organizatorima na pozivnici na Zadar Basketball Tournament, ovo je dobra prilika za nas da vidimo napredak u igri. Iako je ovo pripremni ogled, mogu reći da smo igrali pravu natjecateljsku utakmicu koja je završila u produžetku. Obje momčadi su bile motivirane i jako sam zadovoljan što smo pokazali veliku želju za pobjedom. Imali smo previše izgubljenih lopti i samo devet asistencija, ali smo bili dobri u skokovima što nam je donijelo nekoliko važnih napada. Trebam napomenuti da je pobjeda još vrjednija ako se uzme u obzir da još nismo kompletni, jer će nam se reprezentativci Šved i Zubkov priključiti za nekoliko dana.

Andrea Trinchieri, trener Brose Bamberga, na konferenciji za medije nakon susreta je poručio kako mu je "bilo drago biti prvi put u dvorani koja nosi ime Krešimira Ćosića".

- To je za mene posebno emotivno i drago mi je da smo pozvani na Zadar Basketball Tournament. Bila je ovo jedna, tipična pripremna utakmica koja je mogla otići na obje strane. Imali smo problema sa skokovima i to je možda presudilo.  Nismo još niti jedan trening odradili kompletni i moramo raditi puno da popravimo neke elemente igre.