Fenerbahce i peti puta na Zadar Basketball Tournamentu

Autor: Basketball.hr
Photo: Marin Gospić - S event

Najbolji europski košarkaški klub Fenerbahce Dogus dolazi na Zadar Basketball Tournament kao klub koji je uz KK Zadar na turniru nastupao svake godineJubilarno peto izdanje najjačeg europskog pripremnog turnira okupiti će ponajbolje ekipe u Europi, a svoj dolazak potvrdio je aktualni turski i europski prvak.  Turski div nije propustio ni jedno izdanje ovog turnira koji  će se ove godine održati od 20. do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik. 

Fenerbahce Dogus upravo je pobjedom na prošlogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta najavio još jednu uspješnu godinu. Ekipa predvođena košarkaškom zvijezdom Janom Veselyjem i razigravačem Kostantinosom Sloukasom i u svojoj 104. sezoni dominira u inače vrlo jakoj turskoj ligi gdje grabi prema svom devetom naslovu prvaka. Najtrofejniji turski klub u doigravanju Euroleague ostvario je dvije uzastopne pobjede na domaćem terenu protiv španjolske Baskonije, te ga dijeli još jedna pobjeda od plasmana na Final Four koji se ove godine održava u Beogradu. Uz bogato iskustvo igranja protiv najjačih europskih momčadi, čije igre i rezultate prate deseci milijuna fanatičnih navijača, najjače oružje Fenerbahcea sigurno je Željko Obradović, najtrofejniji europski košarkaški trener u pohodu za deseti naslov prvaka Europe .

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Prestižni košarkaški turnir već pet godina zaredom u Zadar dovodi najbolje ekipe europske košarke, a uz Fenerbahce svoj su nastup na ovogodišnjem turniru potvrdili talijanski Olimpia Milano i njemački Bayern Munchen. Četiri dana turnira izvrsna prilika za odmjeravanje snaga prije početka zahtjevne klupske sezone. Zadar Basketball Tournament u izravnim TV prijenosima gledat će se u brojnim europskim zemljama, a uzbudljivi košarkaški dvoboji oduševit će sve ljubitelje sporta i košarke.