FOTO/VIDEO: Košarkaške zvijezde i zadarski mališani zaigrali na Forumu

Autor: S event
Photo: Basketball.hr (Iva Perinčić)

Zvuk košarkaške igre i dječji smijeh odzvanjali su jučer centrom Zadra. Jubilarni Kids' Day, koji se u sklopu Zadar Basketball Tournamenta održava petu godinu zaredom, tradicionalno je okupio zadarske mališane i zvijezde turnira. Igrači Fenerbahcea, CSKA Moskve, Maccabi Tel Aviva, Olimpie Milano, Bayern Munchena i Liaoning Flying Leopardsa zaigrali su s najmlađim Zadranima na Forumu te tako stvorili uspomene za cijeli život.

Na Forumu su svoje vještine pokazali Robin Amaize i Brandon Hobbs iz Bayern Munchena, Jeff Brooks, Simone Fontecchio i Dairis Betrans izOlimpije Milano, Tarik Biberović i Yordan Minchev iz Fenerbahcea, John DiBartolomeo i Deni Avdija iz Maccabi Tel Aviva te Andrey Lopatin i Alexander Khomenko iz CSKA Moskve.

''Oduševljen sam atmosferom u Zadru! Vidi se da ovdje mladi vole košarku i lijepo je vidjeti kada djeca ovako iskreno uživaju u svom sportu!''-izjavio je košarkaš CSKA Andrey Lopatin i poručio mladim košarkašima: ''Vjerujte u sebe, trenirajte naporno i radite na samopouzdanju, to je ono najvažnije za postati profesionalni košarkaš!''

Ova prilika za druženje i prenošenje košarkaških znanja i vještina jedan je od oblika popularizacije košarke, a upravo to je jedan od ciljeva Zadar Basketball Tournamenta.

''Nevjerojatno je igrati s košarkašima koje inače gledam na televiziji. Pokazali su nam neke poteze i nadam se da ću ih i sam uskoro iskoristiti. Treniram košarku i želim biti profesionalac, tako da mi je ovo odlično ikustvo''- izjavio je 16-godišnji Matic Antolović.


Danas će se u 20.30 u finalu ZDBT-a susresti CSKA Moskva i Fenerbahce. Za treće mjesto u 17.30 zaigrat će Bayern Munchen i Olimpia Milano, a od 15.30 Maccabi Tel Aviv i Liaoning Flying Leopards bore se za peto mjesto.