Plantak: Igrači su u tri dana prihvatili moje zamisli

Autor: ABA liga/S event
Photo: S event (Šime Zelić)

Izjave nakon utakmice Zadar-Karpoš Sokoli 93-74

Neven Plantak, trener Zadra:

"Čestitam svojim igračima na pobjedi. Iskreno da vam kažem, dosta sam se pribojavao ove utakmice jer su gosti jako dobra momčad bez obzira na poziciju na ljestvici. Ipak, mi smo ih uspjeli limitirati dobrom i čvrstom obranom. Igrači su u samo tri dana uspjeli prihvatiti moje zamisli, što nije bilo lako i na tome im odajem priznanje. Igrali smo odličnu obranu, a iz te dobre obrane smo uspjeli kreirati dosta kontri i polukontri koje smo uspješno realizirali. Moramo nastaviti s ovakvom obranom i u idućim utakmicama, jer će to biti ključ dobrih rezultata."

Lovro Mazalin, igrač Zadra:

"Iznimno bitna pobjeda za nas u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, jer smo imali imperativ pobjede. Novi trener je uveo novu energiju i nova pravila, koja smo po mojoj ocjeni , dosta dobro prihvatili, pogotovo što smo imali samo nekoliko dana na raspolaganju. Ključ pobjede bila je naša obrana, jer smo uspjeli zaustaviti njihove opasne šutere. Uz to, dobro smo i napadački odigrali, kad se lomila utakmica pogodili smo nekoliko važnih šuteva i smatram da smo zasluženo pobijedili."

Dragan Nikolić, trener Karpoš sokola:

"Loše smo energetski otvorili utakmicu, jer smo odmah na početku dozvolili seriju Marinkovića koji nam je ubacio 11 poena. Kasnije su se i njihovi drugi igrači razigrali i već tada nije slutilo na dobro. Ipak, u trećoj četvrtini uspjeli smo se vratiti, čak i povesti, ali nakon toga nam je neobjašnjivo pala koncentracija i Zadar se odvojio na veliku razliku. Zadar je zasluženo pobijedio, a po meni je ključ našeg poraza što smo primili 46 poena pod košem. To je jednostavno nedopustivo, a loše smo odigrali i obrambeno, selekcija naših faulova je bila loša, jer smo Zadru poklonili čak 32 slobodna bacanja. Nije sramota izgubiti u Zadru, ali mi je iznimno žao što smo ostavili slab dojam u hramu košarke, u gradu gdje navijači odlično poznaju taj sport. Nema puno klubova koji su osvajali naslove prvaka Jugoslavije, Hrvatske i ABA lige i to sam igračima naglasio prije početka utakmice. Meni je zbog toga posebno krivo, ali imam veliki motiv da se 'iskupim' u Skopju."

Dragan Labović, igrač Karpoš sokola:

"Držali smo se do 25. minute i onda smo neobjašnjivo pali, što nam nažalost nije prvi put ove sezone. Utakmica se igra 40 minuta i nije prihvatljiv ovaj naš pad sredinom treće četvrtine koji je rezultirao sa 19 poena razlike. Zadar je zasluženo pobijedio, mi jednostavno nismo bili dovoljno borbeni. Ipak pred nama je još dosta utakmica i imamo vremena da to ispravimo."