KOŠ ZA KOŠ: Bili Brig izborio obnovu kvartovskog igrališta

Autor: Branko Tabak

Ekipa Bilog Briga u sastavu Dinko Kamber, Jure Bačić, Ivan Kaštropil, Ivan Perić i Šime Klapan pobjednik je turnira u basketu održanog u sklopu projekta Koš za koš zadarske tvrtke S event na obnovljenom igralištu na Bilom Brigu.

Na turniru je nastupilo devet ekipa koje su bile raspoređene u tri skupine. Pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana momčad izborili su polufinale.


U jednom su se polufinalu susreli Bili Brig i Sokin Brig, a u drugom Rezerve i Klaunovi.

U sudaru brigova, Bili Brig je bio bolji 43-33. U drugom polufinalu mlađahna momčad Klaunova je bila bolja od najstarije ekipe na turniru Rezervi . I ova je utakmica završila rezultatom 43-33.

Polufinala su održana po slabijoj kiša koja je prijetila jačanjem pa je finale odigrano u dvorani 3 ŠC Višnjik.

Bili Brig je bio uvjerljiv i slavio 43-12. Klaunovi su nastupili u sastavu Toni Vidaić, Leon Mikić, Karlo Prtenjača i Rino Žunić.


Dečki iz pobjedničke ekipe osvojili su obnovu igralište na kojemu igraju, a to je igralište na jedan koš u Vukovarskoj ulici u neposrednoj blizi prvog obnovljenog igrališta u sklopu projekta Koš na koš.

Drugoplasirana ekipa osvojila je košarkašku loptu s kojom su se igrale utakmice prošlogodišnjeg Zadar Dogus Basketball Tournamenta. Istu nagradu dobili su i igrači najmlađe momčadi na turniru, Jordanovo BB, koji su nastupili u sastavu Krševan Klarica, Noa Kolanović, Andrija Baljak i Roko Karamarko.

Svi sudionici nagrađeni su paketom ulaznica za predstojeći Zadar Dogus Basketball Tournamentkoji će se od 22. do 25. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić.