Košarkaške legende na Forumu zaigrale košarku sa Zadranima

Autor: S event
Photo: Iva Perinčić S event

Košarkaške legende iz osam europskih država razveselile su Zadrane zaigravši košarku s mladim uzrastima KK Zadra na Forumu. Brojni velikani koji iza sebe imaju zavidne sportske karijere u sklopu IV. Karlovačko košarkaškog Mastersa veterana odmjerili su snage s najhrabrijim Zadranima, a igru i zajedničko druženje zabilježili su fotografijama koje će nas rado sjećati na nezaboravno druženje u hrvatskom gradu košarke.

 „Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu jer sam ovdje u Zadru i gledam svog unuka kako igra košarku koja je u mom srcu od moje trinaeste godine. Ovdje je i moj sin stoga je ova manifestacija za našu cijelu košarkašku obitelj zaista posebna. Podržavam ovaj hvalevrijedan projekt svim srcem.“ – izjavio je legendarni zadarski košarkaš Čedomir Perinčić. Uz uzbudljivo sportsko druženje, organizator IV. Karlovačkog Košarkaškog Mastersa veterana, predstavljen je hvalevrijedan nacionalni projekt obnove sportskih igrališta Koš za Koš. Ovaj projekt već mjesecima veseli mlade diljem Hrvatske. Do sada je obnovljeno pet igrališta u četiri grada; Zadru, Karlovcu, Osijeku i Slavonskom Brodu. Cilj projekta je potaknuti što veći broj mladih na tjelesnu aktivnost, bavljenje sportom i prijeko potreban boravak na svježem zraku. Uz obnovu igrališta projekt uključuje i druge oblike popularizacije košarke, a to su školske lige, nagrađivanje najboljih pojedinaca, organizacija stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima.

 “Danas imamo prilike vidjeti jednu prelijepu sliku na zadarskom Forumu. Djeca igraju košarku sa košarkaškim veteranima koji sudjeluju na IV. Karlovačko Mastersu veterana. Posebno nam je zadovoljstvo što su se veterani Zadra okupili nakon osam godina i zajedno s nama promoviraju projekt obnove košarkaških igrališta Koš za Koš.” – izjavila je direktorica tvrtke S event Zdenka Zrilić. 

Lijepom zabavno – sportskom danu na zadarskom Forumu pridružila se i Turistička zajednica Grada Zadra te Outdoor festival koji su brojnim posjetiteljima predstavili zanimljivu cjelokupnu turističku ponudu za nadolazeću sezonu. Više od 600 košarkaša i košarkašica u Zadru se natječe na IV. Karlovačko košarkaškom Mastersu veterana čija nas uzbudljiva završnica očekuje sutra u dvoranama športskog centra Višnjik. 

Odličnih 45 ekipa veteranki i veterana u sedam kategorija bori se za titulu najboljih, a garantirano dobra zabava, vrhunsko nadmetanje i nova poznanstva još su jedno veliko priznanje Gradu Zadru kao jednom od najboljih turističkih destinacija Europe na početku nove turističke sezone. Sve potrebne informacije o programu IV. Karlovačko košarkaškog Mastersa veterana mogu se pronaći na stranici www.s-event.hr.