Košarkaško igralište u naselju Andrija Hebrang u Slavonskom Brodu u petak dobiva novo ruho

Autor: S event
Photo: S event

Nacionalni projekt Koš za Koš s prvim proljetnim danima nastavlja obnavljanje košarkaških igrališta diljem Hrvatske.

U suradnji s Gradom Slavonskim Brodom i partnerom HEP-om projekt Koš za Koš predat će građanima obnovljeno igralište u naselju Andrije Hebranga u petak, 24. ožujka u 11 sati. 

Nove konstrukcije, table i mrežice privlačit će generacije Brođanskih haklera, a prvi dani proljeća ponovno će biti ispunjeni dječjim osmijehom i uživanjem u košarci. Košarkaškog talenta u Slavonskom Brodu svakako ne nedostaje. 

Mladi Brođani prošle godine bili su najbolji košarkaši na Sportskim igrama mladih, a već nekoliko godina imaju zavidne rezultate. Takvi talenti stasali su upravo na kvartovskim igralištima, koji danas često odbijaju igrače zbog svog lošeg stanja. 

Nekoć neizbježna mjesta okupljanja generacija ljubitelja košarke, zapuštena i prazna igrališta diljem Hrvatske stvaraju tužnu sliku. Upravo s ciljem povratka košarke nacionalni projekt Koš za Koš obnavlja zapuštene kvartovske terene diljem Hrvatske. 

Nova oprema na igralištu u naselju Andrije Hebranga privući će sve košarkaške majstore kao i one koji će to tek postati te ponovno postati rasadnik talenta kojim će se ponositi Slavonski Brod ali i čitava Hrvatska. Koš za Koš pokrenula je zadarska tvrtka S Event. Uz obnovu igrališta, projekt uključuje i druge oblike popularizacije košarke, a to su školske lige, nagrađivanje najboljih pojedinaca, organizacija stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima.

U projektu Koš za Koš do sada su obnovljena četiri igrališta i šest koševa u tri grada. Nekoć zapuštena igrališta u Zadru, Karlovcu te Osijeku danas su ponovno puna, a uskoro će i igralište u Slavonskom Brodu postati dio ove lijepe sportske bajke.