​Matulović poveo Zadar u novu sezonu

Autor: KK Zadar

Na prozivci su bili nazočni svi igrači pod ugovorom (Lovre Bašić, Jakov Vladović, Toni Jelenković, Marko Jurica, Franko Šango, Domagoj Vrkić, Ivan Vraneš, Boris Barać, Mario Špaleta, Kristijan Krajina), osim Ivana Marinkovića koji je kasnio zbog poteškoća u prometu, pa će se momčadi priključiti na poslijepodnevnom treningu.

Treninzima su priključeni i daroviti juniori Zvonimir Uzelac i Tin Bušić te novopridošli igrač 18-godišnji branič Šime Lisica, koji je pristigao iz SAD-a, a iduću sezonu igrat će za juniore Zadra.

- Pred nama je veliki posao. Imamo dosta izmijenjenu momčad u odnosu na prošlu sezonu i morat ćemo napraviti veliki posao tijekom priprema, jer nas očekuje vrlo zahtjevna sezona u kojoj ćemo igrati na dva kolosijeka, ABA ligu i hrvatsko prvenstvo. Zbog uigravanja momčadi smo predvidjeli 10-ak pripremnih utakmica, a prva je planirana za 21. kolovoza s jednom sveučilišnom ekipom iz SAD-a. Stručnom stožeru smo priključili Samira Žužu, nekadašnjeg igrača Zadra koji će uz Franka Sterlu biti pomoćni trener. Velika je stvar da nam se priključio Jakov Vladović čije će iskustvo biti od neizmjerne važnosti našoj mladoj momčadi, rekao je trener Zadra Ante Matulović.

U idućih nekoliko dana očekuje se dovođenje još dvojice igrača na pozicijama braniča i krila, a s imenima se zasad još ne izlazi u javnost.

- Pričekajte par dana, nije u redu da licitiramo imenima. Kad se dogovori i potpiše, onda će svi biti obaviješteni, kratko će Matulović.

Jakov Vladović, obzirom na svoje igračko iskustvo, bit će jedan od glavnih oslonaca Zadra u novoj sezoni.

- Veselim se povratku u matični klub. Čeka nas neizvjesna sezona u kojoj ćemo imati dosta mladu momčad. Na meni je da im svojim iskustvom pomognem u sazrijevanju. Teško je sada razgovarati o rezultatskim dometima, treba vidjeti koji će nam se igrači još pridružiti.