Negdašnji igrač nekolicine NBA klubova na Zadar Mastersu

Autor: Branko Tabak
Photo: Basketball.hr

Danas započinje 5. izdanje Zadar Mastersa 2019 - turnira veteranki i veterana koji je okupio 600 sudionika. Utakmice se igraju u svih pet dvorana Sportskog centra Višnjik uključujući i glavnu u kojoj će turnir otvoriti veterani zadarske Voštarnice i makedonskog Tikveša (45+). Susret započinje u 15 sati. Zvijezda poslijepodnevnog programa je Giuseppe Pino Giergia koji će u 82. hodini života zaigrati za Voštarnicu u kategoriji 45+.

Turnir traje do nedjelje 24. ožujka, na njemu sudjeluju 46 ekipa, od kojih je pet ženskih. Sve rezultate i vijesti s turnira možete pratiti na internet stranicama tvrtke S event, organizatora turnira.

Večernja poslastica je susret Jazina Euroherca i Enikona u kojem su Zadrani priredili iznenađenje suparnicima dovodeći u svoje redove igrače iza kojih su uspješne košarkaške karijere - Bruna Šundova i Ivana Mimicu.

Tu su i prekaljeni internacionalac Matija Češković i bivši igrač Alkara Luka Roguljić. Susret započinje u 20:30 sati u glavnoj dvorani. Na ovaj način Zadar Masters je dobio i bivšeg NBA igrača (Bruno Šundov). U kategoriji 55 plus za Sloveniju će nastupiti proslavljeni reprezentativac Slovenije Slavko Kotnik. Prvi susret Slovenci igraju danas protiv zagrebačke ekipe MIOC 80. Ova utakmica započinje u 17:30 u dvorani broj 2 .