Odlazak legendarnog trenera KK Zadar

Autor: KK Zadar
Photo: 057info

Preminuo je velikan zadarske košarke, legendarni igrač i trener KK Zadar Ivo Učo Pulanić, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Ivo Pulanić rođen je 6. srpnja 1936. u Zadru. Nakon igračke karijere, godinama je radio kao trener mlađih kategorija, ali i seniora KK Zadar. Kroz njegove su ruke, u više od četrdeset godina rada s mladima, prošli brojni zadarski košarkaši.

U dugogodišnjoj uspješnoj karijeri radio je i u Ciboni na poziv Mirka Novosela, te u talijanskim klubovima Vigevanu, Napulju i Lucci. Godine 2014. dobio je nagradu Grada Zadra za životno djelo.

Najveći trenerski uspjesi: Godine 1970. Mirko Novosel uzima ga za svog pomoćnika u juniorskoj reprezentaciji  bivše Jugoslavije s kojom na Europskom prvenstvu u Zadru osvaja prvo mjesto.Od 1970 – 1980. godine s juniorskom momčadi Zadra osvojio je tri puta prvenstvo Republike Hrvatske i dva puta prvenstvo Jugoslavije.U sezoni 1974/75. s kadetskom momčadi Zadra osvaja prvenstvo Jugoslavije u Zadru (Matulović, Popović, Petranović...).U sezoni 1987/88. s juniorskom momčadi Zadra osvaja prvenstvo Jugoslavije u Domžalama

Košarkaški klub Zadar planira održati komemoraciju u spomen na velikog trenera, a točan termin će se odrediti u dogovoru s obitelji.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima pokojnika. Počivao u miru Božjem.