Premijera filma od Iskre do buktinje na Arena sportu

Autor: Branko Tabak
Photo: Rec produkcija


Dokumentarni film "Od iskre do buktinje" o završnici Kupa Kreše Ćosića održanoj u Zadru 17. i 18. veljače 2016. godine, u organizaciji tvrtke S event i Košarkaškog saveza Zadarske županije, imat će u srijedu 15. veljače 2017. godine svoju TV premijeru.

U 16:20 sati uoči prve utakmice ovogodišnjeg izdanja završnice Kupa Kvarner - Cedevit film će biti predstavljen na regionalnoj razini na Areni 1. Repriza je najavljena za četvrtak na Areni 2 od 19:25 sati uoči utakmice GKK Šibenik - Cibona.

Film je premijerno prikazan u Muzeju antičkog stakla u sklopu prvog izdanja filmskog i medijskog festivala High 5 te je proglašen najboljim u kategoriji do 1000 sekundi. Ujedno je dobio priznanje za najzadarskiji film.

Film je rađen u produkciji zadarske Rec produkcije. Producenti su Hrvoje Mavra, Eugen Šarić i Šime Sikirić koji je ujedno i redatelj filma, dok je scenarist poznati zadarski sportski novinar Branko Tabak.

"Od iskre do buktinje“ ukazuje kako je malo potrebno da se razbukta zadarska košarkaška strast i koji su osnovni preduvjeti da se takvo što dogodi. Više od 17 tisuća ljudi u dva je dana posjetilo je Višnjik, cijeli grad je živio košarku koja se nakon dugo vremena izborila za naslovnice nacionalnih dnevnika.