Zadar ispustio 20 koševa viška, Rebec zaledio Višnjik

Autor: Branko Tabak
Photo: S event (Šime Zelić)

Zadar je dotaknuo dno! U utakmici 20. kola ABA lige Krka je slavila na Višnjiku 77-83. Zadar je od večeras i službeno posljednjeplasirana momčad lige.

Junak utakmice bio je fantastični Matic Rebec koji je svojim tricama prvo vratio Krku u igru nakon minusa od 20 poena, a potom s dvije nevjerojatne trice s desetak metara zadao konačni udarac Nevenu Plantaku i njegovim igračima.


A sve je lijepo počelo...Nakon zvižduka s kojima su ih počastili vlastiti navijača na predstavljanju Zadrani su odletjeli do 35-15. Luković i Rebec bili su limitirani na nula poena.

Malo po malo Krka se počela vraćati da bi u trećoj četvrtini anulirala zaostatak. Jakov Vladović je povukao svoju momčad prema +7, zalihom s kojom se ušlo u završnih deset minuta. Krka je tu zaigrala agresivnije, iskoristila je neke neprisiljene zadarske pogreške, imala u svojim redovima nevjerojatnog Rebeca koji je pogodio nevjerojatne trice...Uz sve to, znali su gosti iskoristiti i negativnu atmosferu s tribina koja, kao da je odsjekla noge domaćim igračima.

Njih u ovoj priči ne treba kriviti ni za što. Da u klubu vlada zdrava atmosfera utakmica bi završila uvjerljivom zadarskom pobjedom. Kako je bolest metastazirala u sve pore kluba, ovakav ishod ne treba čuditi. Treba li reći da je izostala minuta šutnje za preminulog bivšeg igrača Zadra Josipa Sičića. Nismo vidjeli ni crne florove na dresovima igrača. Nismo čuli ni trenera da daje ostavku. Nismo čuli ni jednu jedinu riječ od direktora Borisa Skroće. Nismo vidjeli u igri dva pojačanja koja nam je ponosno predstavio sportski direktor kluba Branko Skroće.

Vidjeli smo isfrustrirane navijače koje valja razumjeti, no da je bilo ugodno gledati ljutitu masu koja iz prstena dvorane puna bijesa vrijeđa domaće igrače, i nije.

Današnja zadarska prezentacija posljedica je nagomilanih problema koji nisu od jučer. arogancija direktora, neprihvaćanje odgovornosti od strane sportskog direktora, igra skrivača Nadzornog odbora, izostanak reakcije s Narodnog trga...

I za kraj, iako je u ključnim trenucima imao, grešku dvije bez kojih je mogao, jedan igrač Zadra zaslužuje pohvale. Lovro Mazalin je sveo najboljeg igrača Krke ove sezone Marka Lukovića na svega osam poena, disao mu je za vratom 40 minuta, a u napadu je uz sve to postigao 16 poena uz dvije asistencije.