Vrančić: Klub će se natjecati u onom razredu za kojeg Grad ima novaca

Autor: Valentina Tokič - 057info

Rasprava o financijskom izvješću za šest mjeseci poslovanja Košarkaškog kluba Zadar u prvoj polovici 2015. godine na sjednici Gradskog vijeća potrajala je više od sat i pol vremena.

Nesuglasice su prvo izbile oko samog formiranja točke koja se odnosi na vremensko razdoblje za prvih šest mjeseci 2015. godine, dakle sa zaključnim datumom prije godinu dana te je i sam predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega istaknuo nelogičnost istog.

Gradski vijećnik iz redova SDP-a Erol Gaši zapitao je prisutne vijećnike kada će se podvući crta kod davanja novaca klubu.

- To su milijuni kuna građana, a što građani misle o tome moglo se vidjeti po malom broju gledatelja na posljednjoj utakmici. Ja to ne bih volio, ali jasno je da klub mora ići u stečaj, ako se brzo ne pronađe strateški partner. No stečaj ne znači kraj kluba, napomenuo je Gaši.

Dogradonačelnik Zvonimir Vrančić nije se složio sa stečajem kao opcijom.

- Klub će se natjecati u onom razredu za kojeg Grad ima novaca. Znam da će zadarskoj javnosti to biti teško prihvatiti i zato ćemo nastojati držati ga na ovoj razini što dulje. Nisu lagane te odluke, tema je ozbiljna i nužno je odlučiti kako dalje, rekao je Vrančić te napomenuo kako bi se u situaciji da KK Zadar igra jednu ligu manje troškovi prepolovili.

Rad direktora KK Zadar Borisa Skroče bila je jedna od tema burne rasprave u gradskoj vijećnici.

Nastupila je kriza financiranja, ali i upravljanja, rekao je Marko Pupić Bakrač.

- Koliko moramo dati klubu ako sada ne isplaćuju plaće?! Bacamo novac, s ovakvim potezima riskiramo i propast proračuna. Ja razumijem da je to emocionalno, ali što se prije suočimo s istinom to će biti bolje za nas, a i manje će nas koštati. Jedno se govori, drugo se radi, a treće se događa u klubu. Ako dobijem slom živaca, to će biti zbog Skroće - on kao direktor košarkaškog kluba je kao da ja vodim baletni ansambl, rekao je Marko Pupić Bakrač.

Ante Rubeša (AM) upitao je kakve su reference direktora kluba, koji se po njegovim riječima, boji lopte dok je vijećnica Omerka Šarić Frantin (SDP) optužila direktora za bezočno laganje prošle godine te dodala kako on jednostavno nije osoba za to mjesto.

Direktor kluba Boris Skroče naglasio je kako su ovih šest mjeseci iz izvještaja bili najcrnji za klub.

- Nitko nije spomenuo kako smo tada funkcionirali s blokiranim računom te kako smo dobili sudske presude i izborili se za klub, rekao je Skroće.

Servisira li klub uredno dugove predstečajne nagodbe te koliko je neisplaćenih plaća igračima, pitanja su gradskog vijećnika Darka Vrdoljaka na koje nije dobio odgovor.